Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


23.11.2008

Stratul de zăpadă a ajuns duminica la 82 de centimetri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, în timp ce în staţiunea montană Păltiniş zăpada măsoară 12 centimetri, conform meteorologilor.

Salvamontiştii recomandă turiştilor să apeleze la Serviciul Salvamont Bâlea înainte să se aventureze pe munte.
Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina.
Transfăgărăşanul, care asigură legătura între judeţele Argeş şi Sibiu, este închis oficial opt luni pe an, între 1 noiembrie şi 1 iulie.
Sursa: Mediafax

23.11.2008

În judeţul Covasna a nins în mai multe zone, dar nu s-au înregistrat blocaje pe drumuri

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Covasna, Sorin Stoican, a declarat că în Pasul Oituz şi zona Întorsurii Buzăului, a început să ningă la primele ore ale dimineţii de sambata, iar stratul de zăpadă era, în afara carosabilulului, de circa 15 centimetri.
Sorin Stoican a subliniat că nu există blocaje în trafic şi că mai multe utilaje patrulează pe drumurile naţionale pentru a curăţa carosabilul.
Şi în alte zone ale judeţului ningea, însă potrivit Poliţiei Judeţene Covasna nu s-au înregistrate probleme în ceea ce priveşte circulaţia rutieră.
Sursa: Mediafax
23.11.2008

Drumul Judeţean care face legătura între localităţile harghitene Brădeşti şi Zetea, peste Vârful Liban, a fost închis, duminica, din cauza zăpezii de pe carosabil, care măsoară peste 20 de centimetri

S-a luat decizia închiderii DJ 138 din cauză că pe acest drum nu se mai poate circula în condiţii de siguranţă.
Pe carosabil sunt peste 20 de centimetri de zăpadă, sambata noaptea nu s-a intervenit cu niciun utilaj\\", a declarat, duminica, şeful Poliţiei Rutiere Harghita, comisarul Cezar Asandei.
Potrivit acestuia, circulaţia este deviată pe DN 12, pe relaţia Gheorgheni - Miercurea Ciuc şi pe DN 13 A, pe ruta Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc.
De administrarea şi deszăpezirea celor 48 de kilometri de drum judeţean se ocupă Primăria Zetea care, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, nu dispune decât de un singur utilaj de deszăpezire
Sursa: Mediafax
23.11.2008

Circulaţia în Pasul Tihuţa - care face legătura între Transilvania şi Moldova - a fost redeschisă, în jurul orei 15.00, după aproximativ trei ore de blocaj, însă doar pentru autoturisme.

Restricţiile de circulaţie rămân valabile pentru maşinile de mare tonaj.
Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Szilagy Ioan, a declarat că drumarii au reuşit să cureţe şoseaua.
Potrivit sursei citate, maşinile de mare tonaj nu sunt lăsate să treacă prin Pasul Tihuţa pentru a nu derapa şi a bloca din nou circulaţia. După trecerea autoturismelor care au aşteptat să se deblocheze pasul, vor fi lăsate să-şi continue drumul şi autovehiculele de tonaj greu, precum şi tir-urile care rămăseseră blocate aici.
Pasul Tihuţa, care asigură trecerea între Transilvania şi Moldova, fiind cea mai importantă cale de acces spre nordul Moldovei, a fost blocat, duminică după-amiază, din cauza viscolului.
Două tir-uri au derapat, duminica la prânz, şi au ajuns de-a latul şoselei, blocând drumul
Sursa: Mediafax

23.11.2008

Vizibilitatea sub 50 de metri, duminica după amiază, pe mai multe drumuri naţionale din judeţul Harghita, în special în zonele înalte, din cauza ninsorilor viscolite şi a ceţii.

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Harghita, comisarul Cezar Asandei, se circulă în condiţii de vizibilitate redusă pe DN 15, în zona vârfului Creanga, pe E 578, în localitatea Izvorul Mureşului, pe DN 12 A, la vârful Frumoasa, pe DN 13 A, la Vlăhiţa şi Căpâlniţa şi pe DN 13 B, în Pasul Bucin.
De asemenea, în aceste zone carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă de doi-patru centimetri, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate.
În zonele înalte ninge viscolit, iar vântul se intensifică până la 80-85 de kilometri la oră la rafală, spulberând zăpada, a precizat meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Meteo Miercurea Ciuc.
Potrivit acestuia, va continua să ningă şi în următoarele ore, iar vântul nu va scădea considerabil în intensitate.
Sursa: Mediafax
23.11.2008

Locomotiva personalului Gheorgheni-Războieni a luat foc din cauza unui scurtcircuit.

Incidentul petrecut în gara localităţii mureşene Iernut, unde locomotiva unui tren personal care circula pe ruta Gheorgheni-Războieni a luat foc, duminica dimineaţă, a fost cauzat de un scurtcircuit la filtrul de ventilaţie de la motorul acesteia, potrivit reprezentanţilor ISU Mureş.
Potrivit ofiţerului de serviciu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, plutonierul major Comlodean Gabriel, la trenul personal 4007 Gheorgheni-Războieni s-a intervenit cu o autospecială de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Iernut.
Comlodean a spus că nu au fost înregistrate victime, iar pagubele materiale urmează să fie evaluate de o comisie a Depoului de Vagoane de la Gara CFR Târgu Mureş.
O altă locomotivă a preluat trenul pentru a continua drumul spre destinaţie, întârzierea fiind de aproximativ 60 de minute.
Sursa: Mediafax
23.11.2008

Stratul de zăpadă aşternut în ultimele zile în Masivul Bucegi, la Vârful Omu, atinge aproape 40 de centimetri, iar la altitudini mari, pe versanţii nordici, există risc de producere a unor avalanşe, potrivit meteorologilor.

Potrivit meteorologilor de la Staţia Meteo de la Vârful Omu, situată la peste 2 400 de metri altitudine, stratul de zăpadă de pe platoul Bucegi atinge 37 de centimetri, iar vântul care a suflat cu putere noaptea trecută a troienit zăpada.
Sambata noapte, mercurul din termometre a coborât până la minus 20 de grade Celsius, iar duminica dimineaţă temperatura a fost de minus 12 grade Celsius.
Salvatorii montani care au urcat pe munte astăzi spun că în unele zone s-au produs dislocări ale stratului de zăpadă, dar avalanşele sunt de mici dimensiuni.
Salvamontiştii le reamintesc turiştilor că toate traseele din Munţii Bucegi au fost închise, începând din 20 noiembrie şi că aceia care se aventurează pe munte în această perioadă îşi riscă viaţa, în condiţiile în care vântul bate cu viteză ce depăşeşte 140 de kilometri pe oră, vizibilitatea este redusă, iar temperaturile sunt foarte scăzute, în special pe timpul nopţii.
Sursa: Mediafax

23.11.2008

Sezonul de schi în judeţul Maramureş a început oficial, sambata, odată cu deschiderea pârtiei de la Cavnic, prima din judeţ care devine utilizabilă în această iarnă.

Administratorul pârtiei, Cristian Costin este primul care deschide sezonul de schi în Maramureş, în fiecare iarnă.
El a spus că sezonul a fost deschis în acest an mai târziu decât în 2007, când pârtia a fost dată în folosinţă la mijlocul lunii noiembrie.
Zăpada măsoară la Cavnic circa 40-50 de centimetri în decor.
Sursa: Mediafax
23.11.2008

Cei doi turişti care s-au rătăcit sambata în Valea Caraiman din Masivul Bucegi nu au fost găsiţi şi sunt căutaţi în continuare de toţi salvamontiştii din Buşteni şi Sinaia.

Este vorba despre doi tineri din Bucureşti rămaşi de sambata pe Valea Caraimanului în zona cunoscută sub numele de Hornul Văii.
A fost exclusă ipoteza unei alarme false, deoarece tinerii au fost văzuţi sambata urcând pe traseu de către alţi turişti care au ajutat cu informaţii căutările salvamontişţilor.
Conform declaraţiei unuia dintre salvatorii montani, şansele ca tinerii să mai fie găsiţi în viaţă sunt foarte mici deoarece sambata noaptea pe Caraiman temepratura a coborât până la -20 grade Celsius, iar vântul a bătut cu 140 km/oră.
Toate traseele montane din Bucegi au fost închise până la primăvară
Sursa: Rador

23.11.2008

La Târgu Mureş a luat fiinţă ambulaţa Samaritanus, un aşa-numit taxi sanitar, serviciu complementar SMURD-ului şi Salvării

Având la nevoie o acoperire europeană, compania privată Samaritanus se ocupă strict cu partea de transport rapid al bolnavilor la externări, al donatorilor de organe, ori al pacienţilor cu accidente uşoare - segmente de piaţă neacoperite în întregime până acum.
Inclusă în serviciul integrat 112, compania răspunde deocamdată la numerele de telefon 0365 400800 şi 0766 246646.Pe lângă cele două salvări complet echipate, care din ianuarie vor deveni şapte, compania baneficiază şi de serviciile unei motociclete, pentru transportarea rapidă sângelui.
Vali Russu
23.11.2008

Aproximativ 2.000 de persoane, printre care şi poliţişti în uniformă, au participat sambata la un miting de protest organizat de sindicatele Pro Lex şi Forţa Legii, care întrunesc membri din Ministerul Internelor şi administraţia locală.

Sindicaliştii, veniţi din mai multe judeţe, au protestat timp de două ore în faţa Palatului Parlamentului. Ei solicită creşteri salariale de 30%, acoperirea deficitului de personal din Poliţia Română, modificarea Statutului Poliţiştilor, în sensul acordării anumitor drepturi, statut special pentru poliţiştii comunitari, precum şi acordarea unui spor de hrană şi de dispozitiv acestei categorii de personal.
Sursa: Rador

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European