Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


18.11.2008

Combinatul Azomureş a trimis peste 200 de angajaţi în şomaj tehnic chiar dacă profitul companiei pe primele 9 luni ale acestui an este de 15 ori mai mare decât profitul pe tot anul trecut!

Potrivit informaţiilor furnizate de Bursa de Valori Bucureşti, profitul net realizat de Combinatul Azomureş, în primele nouă luni ale acestui an, a depăşit suma de 240 de milioane de lei noi.
Este, de departe, cel mai mare profit realizat de companie până acum, asta în timp ce anul trecut Azomureş realiza cel mai bun profit de până atunci, şi anume 16 milioane de lei.
Cu toate astea, criza economică are efecte şi asupra Combinatului din Tg Mureş care nu mai are comenzi, motiv pentru care 220 de angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic până la data de 31 decembrie.
105 dintre aceştia sunt muncitori necalificaţi iar alte 15 persoane sunt laboranţi.
Cristina Bulbescu
18.11.2008

Sindicatele se luptă pentru ca fabrica de ciocolată să rămână la Braşov

Liderii sindicali de la fabrica de dulciuri Poiana din Braşov au anunţat că în 24 noiembrie se vor întîlni, la Viena, cu reprezentanţii tuturor filialelor din Uniunea Europeană ale companiei Kraft, pentru a discuta problemele unităţii din România. Liderul de sindicat de la Poiana, Raluca Colţea, a precizat însă că toate deciziile se vor lua la Braşov. La Viena vor fi prezenţi doi reprezentanţi ai angajaţilor de la Braşov, însă pînă în prezent nu au fost nominalizate cele două pesoane. Kraft Foods România a anunţat, săptămîna trecută, că va închide, pînă la sfîrşitul anului viitor, fabrica de ciocolată din Braşov, singura unitate de producţie a grupului Kraft în România, unde lucrează circa 440 de angajaţi, activitatea urmînd să fie relocată în alte fabrici ale companiei.
Adrian Munteanu
18.11.2008

Mai multe firme care au efectuat lucrări de reparaţie la unităţile de învăţământ harghitene sau au câştigat licitaţii pentru construirea unor şcoli sunt în pragul falimentului, întrucât Guvernul nu a alocat fondurile necesare pentru decontarea acestor lucrări.

Şeful Inspectoratului Şcolar Harghita, Bondor Istvan, a declarat că zilnic este „bombardat” cu telefoane din parte constructorilor şi a directorilor de şcoli care se interesează când vin banii pentru lucrările efectuate. Bondor a explicat că există firme de construcţii care au câştigat licitaţiile pentru reparaţii, modernizări sau reabilitări în 2-3 şcoli, care au efectuat lucrări de sute de mii de lei şi care acum sunt în pragul falimentului. În luna octombrie Inspectoratul Şcolar Harghita a solicitat de la Guvern 8 milioane de lei pentru decontarea lucrărilor de investiţii efectuate şi nu s-au primit decât 700 mii lei.
Ioana Dima
18.11.2008

La Roman SA se va produce primul tractor


În cursul acestei săptămâni va fi finalizat la Roman SA prototipul primului tractor pe care uzina îl va produce în serie.
Este vorba despre un model cumpărat de la firma care lichidează Tractorul, fără cabină, pentru care există deja comandate 600 de exemplare de către un partener din Egipt. Acest tip de tractor va costa circa 10.000 de euro, dar, în condiţiile extinderii numărului de comenzi se va putea scădea preţul.
Dezvoltarea producţiei de tractoare la Roman SA va însemna crearea a câteva sute de noi locuri de muncă.
Adrian Munteanu
18.11.2008

Strada Negoiului din Tg.Mureş a fost redeschisă marţi circulaţiei, după mai bine de 4 luni de zile.

Drumul, care face legătura între străzile Papiu Ilarian şi Cutezanţei, a fost închis pentru reabilitarea infrastructurii în luna iulie.
Atunci autorităţiile locale anunţau atunci că finalizarea străzii Negoiului se va face în decurs de o lună de zile, în speranţa că executantul proiectului de reabilitare va grăbi lucrările.
A fost nevoie de ceva mai mult timp, adică 4 luni de zile, pentru ca şoferii mureşeni să poată circula din nou pe strada Negoiului.
Investiţia s-a ridicat la 1 milion 200 de mii de lei .
Roxana Mihaly
18.11.2008

Consiliul Judeţean Covasna suspendă procesul privind amplasarea unui panou publicitar cu inscripţia \"Ţinutul Secuiesc\" la Chichiş, până la clarificarea datelor de identificare a terenului unde ar urma să fie instalat.

CJ Covasna va dezbate, în 21 noiembrie acest proiect de hotărâre , care a fost publicat deja pe site-ul oficial al CJ Covasna.
Sursa: Mediafax

18.11.2008

Primăria Municipiului Braşov a primit la Bruxelles Premiul de Excelenţă pentru Siguranţă Rutieră.

Este vorba de iniţiative clare, exemplare şi efective puse în practică de membrii semnatari ai Cartei Europene pentru Siguranţă Rutieră, parte a Programului European de Acţiune pentru Siguranţă Rutieră, a declarat azi, într-o conferinţă de presă, primarul George Scripcaru.
Braşovul a fost declarat câştigător la secţiunea Regiuni şi oraşe, unde a fost nominalizat alături de alte trei primării, Larisa din Grecia, Pafos din Cipru şi Seinajoki din Finlanda.
Ca semnatar al Cartei, Braşovul şi-a asumat angajamentul ca, pentru siguranţă rutieră şi disciplină în trafic, să se implementeze în 2012 sistemul de monitorizare a traficului, constând în 100 de camere video care se vor instala în principalele intersecţii din oraş având drept scop reducerea cu 30% a accidentelor cauzate de viteza mărită cu care se circulă în oraş.
De asemenea, pentru garantarea siguranţei pietonilor se vor instala 1.000 de sisteme de reducere a vitezei în apropierea trecerilor de pietoni pentru reducerea la 30 de kilometri/oră a vitezei în apropierea trecerilor de pietoni. Vor fi realizaţi 11 kilometri de piste pentru biciclişti pentru ca aceştia să fie feriţi de traficul rutier.
Primarul a precizat că deja au fost montate câteva zeci de camere video, în marile intersecţii ale oraşului, astfel încât, până în 2012, să fie montate 100 de camere video în 10 mari intersecţii din Braşov.
Sursa: Agerpres
18.11.2008

Agenţia pentru Protecţia Mediului Harghita a fost premiată, marţi, la Miercurea Ciuc, pentru reducerea semnificativă a consumul de energie.

APM a participat la o competiţie, alături de alte şase instituţii publice şi firme din Harghita şi Covasna, în cadrul unui proiect european intitulat „Energy Trophy”. Scopul acestuia este acela ca participanţii să economisească energie prin schimbarea obiceiurilor şi introducerea unor noi reguli, dar fără să se facă investiţii semnificative. Coordonatorul proiectului, Szep Robert a spus că un juriu specializat a verificat consumul de energie cu facturi şi l-a corelat cu condiţiile de mediu. Şeful APM Harghita, Peter Pal, a declarat că pentru reducerea consumului de energie termică a înlocuit centrala şi a schimbat conductele cu unele termoizolante. În fiecare birou a fost reglată o temperatură optimă, de 23 de grade şi la finalizarea programului de lucru fiecare aparat din sediul APM a fost închis şi nu lăsat pe stand-by.
Ioana Dima
18.11.2008

Mai mult de jumătate dintre elevii târgumureşeni fumează zilnic sau cel puţin ocazional!

Acesta este rezultatul unui studiu realizat în şcolile târgumureşene, motiv pentru care campania împotriva fumatului, derulată în această săptămână la Tg Mureş, are ca obiectiv informarea adolescenţilor despre efectele negative ale fumatului.
Acţiunile sunt organizate cu prilejul Zilei Nationale fără Tutun din data de 20 noiembrie, de către reprezentanţii ASP, ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi ai Crucii Roşii Mureş.
Liceele vizate sunt Colegiul Naţional “Unirea”, Liceul de Artă, Gimnaziul “Europa”şi Colegiul “Alexandru Papiu Ilarian” din Tg Mureş unde elevii au posibilitatea să-şi măsoare, cu ajutorul unui aparat, concentraţia monoxidului de carbon din plămâni şi să vizioneze un film educativ de renunţare la fumat.
Această campanie are efecte asupra unor tineri care sunt decişi să nu se apuce de fumat. Alţii însă, deşi sunt în clasa a X-a spun că deja nu mai pot renunţa la fumat.
Organizatorii campaniei spun că rezultatele unui studiu efectuat la Tg Mureş au scos la iveală o situaţie îngrijorătoare şi anume, circa 60% dintre elevi fumează frecvent sau ocazional, mulţi dintre ei debutând în acest viciu încă din gimnaziu. Persoanele care doresc să se lase de fumat trebuie să ştie că există la Tg Mureş, de mai bine de un an de zile, un Centru de Renunţare la Fumat.
Pot intra în acest program gratuit doar persoane care au cel puţin 22 de ani, în schimb, tinerii care nu pot renunţa la fumat pot folosi plasturii cu nicotină.
Medicii spun că efectele, în timp, ale fumatului sunt devastatoare, mai ales asupra sistemului respirator şi cardiovascular, prin urmare îi sfătuiesc pe fumători să facă orice efort pentru a nu continua în acest viciu.
Cristina Bulbescu
18.11.2008

Centrul de Renunţare la Fumat din Tg Mureş este căutat de sute de fumători dornici să renunţe la acest viciu!

Programul gratuit de renunţare la fumat, derulat de Ministerul Sănătăţii Publice, a debutat la Tg Mureş în luna octombrie, anul trecut, timp în care circa 1.000 de persoane au cerut ajutor medicamentos pentru a renunţa la acest viciu.
Rezultatele sunt mai mult decât promiţătoare, astfel, în prima etapă de derulare a programului, circa 70% dintre fumătorii care s-au adresat Centrului au reuşit să se abţină de la fumat.
La Centrul de Renunţare la Fumat din Tg Mureş lucrează doi medici specialişti şi un psiholog care oferă fumătorilor suport de specialitate pe toată durata tratamentului dar şi după încheierea acestuia, dacă este nevoie.
Tratamentul durează două sau trei luni de zile iar cei care doresc să se înscrie în program nu trebuie să fie asiguraţi, în sistemul public de asigurări de sănătate, prin urmare nu este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie.
Mureşenii care vor să se înscrie în programul gratuit pentru renunţarea la fumat trebuie să ia legătura direct cu medicul coordonator de program, dr. Corina Mărginean.
Programarea se va face la numărul de telefon: 0265-215133, int. 218, la Clinica de Pneomoftiziologie din Tg Mureş.
Cristina Bulbescu
18.11.2008

Gimnaziul de Stat \"Tudor Vladimirescu\" sărbătoreşte, în această săptămână, 25 de ani de la înfiinţare.

Directorul şcolii, Gheorghe Nistor, a declarat că în cadrul zilelor de sărbătoare vor avea loc diferite activităţi cultural-artistice şi sportive şi că "este un prilej prin care sunt invitate toate cadrele care şi-au desfăşurat activitatea în această şcoală, foşti elevi, părinţi ».
Ziua de azi a fost desemnată "Ziua Limbilor", în cadrul căreia se întâlnesc profesorii care au predat limba română, limba maghiară şi limbi moderne.
Mâine, la ora 17, în sala de sport, are loc "Balul toamnei" cu parada măştilor, seară distractivă, lansarea anuarului.
Zilele Gimnaziului de Stat "Tudor Vladimirescu" se încheie vineri cu un program artistic "Arc peste timp", vor fi înmânări de diplome comemorative cadrelor didactice care şi-au desfăşurat activitatea pe parcursul anilor şi elevilor merituoşi.
De asemenea, invitaţi speciali la eveniment vor fi Primăria municipiului Târgu Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, Prefectura Mureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.
"La Gimnaziul de Stat "Tudor Vladimirescu" învaţâ un număr de 500 de elevi, predau 54 de profesori şi există opt clase de tip Step by Step", a mai spus directorul, Gheorghe Nistor.
Sursa: Citynews

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European