Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Ştirile zilei

 

Ştirile zilei

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Ştirile zilei  
Horoscop  
Imaginea zilei  
Sărbătoriţii zilei  
Link-ul zilei  
Azi in istorie  
Motto - ul zilei  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


22.11.2008

Preşedintele Băsescu crede că niciun mare agent economic din ţară nu se va închide, în urma crizei financiare

La discuţia de sâmbătă, avută cu conducerea şi cu sindicatele din Azomureş, preşedintele Traian Băsescu a declarat că motivul deplasărilor sale la diverse companii din ţară este legat de apropierea începerii discuţiilor cu partidele politice pentru formarea Guvernului, în vederea limitării efectelor crizei economice.
Băsescu e convins că există mijloace de diminuare a efectelor crizei economice, şi prevede că niciun agent economic mare, precum este şi Azomureşul, nu se va închide, chiar cu o producţie diminuată. Amintim că în urmă cu 10 zile conducerea Azomureş din Târgu Mureş a decis şi sindicatele au fost de acord ca să fie trimişi în şomaj tehnic 230 de angajaţi, muncitori necalificaţi, care reprezintă 10% din personalul societăţii.
Vali Russu

22.11.2008

30 de mii de angajaţii ai CFR Infrastructură ar putea rămâne fără salarii şi prime de sărbători pentru că CFR Călători a rămas fără bani.

Preşedintele Federatiei Naţionale Feroviare, Gheorghe Popa, a declarat pentru Newsin că CFR are nevoie de o rectificare bugetară de două sute de milioane de lei pentru a putea plăti salariile pe luna noiembrie. Dacă nu vor exista bani pentri angajaţii CFR Călători, spune Gheorghe Popa, se vor lua sumele necesare din încasarea biletelor şi se vor sista în schimb salariile celor de la CFR Infrastructură.
De asemenea, angajaţii CFR ar putea rămâne şi fără primele de sărbători în valoare de 540 de lei de persoană.
Sursa: Realitatea
22.11.2008

Iarna s-a instalat deja în judeţele care se află în alertă de cod galben pentru ninsori abundente, viscol şi temperaturi scăzute, în special în zonele montane.

În judeţul Covasna este trafic îngreunat pe DN10, în zona Întorsura Buzăului, şi pe DN11, în zona Oituz, însă fără blocaje.
Şi pe DN1, pe zona Valea Prahovei, între Braşov şi Predeal, circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza aglomeraţiei şi a stratului de zăpadă de pe carosabil, care măsoară 1 până la 3 centimetri. Nu sunt semnalate blocaje în trafic, dar viteza de deplasare este foarte redusă.
Mai mult şeful Poliţiei Rutiere Braşov, comisarul-şef Claudiu Tămărjan a declarat pentru Agerpres ca toate maşinile cu greutatea de peste 7,5 tone sunt oprite la ieşirea din Braşov, iar autoturismele care nu sunt echipate de iarnă nu sunt lăsate să urce spre Predeal pentru a nu bloca circulaţia şi ca să nu împiedice curăţarea carosabilului. Reprezentanţii de la Drumuri Naţionale fac tot posibilul să cureţe această porţiune de drum, dar, din cauza ninsorii abundente, este foarte greu. Pe drumurile judeţene sunt pregătite să acţioneze 42 de utilaje pentru deszăpezire, în municipiul Braşov 16, iar în Poiana Braşov patru.
Stratul de stratul de zăpadă este, în judeţul Braşov, între 10 şi 15 centimetri şi continuă să crească, avânt în vedere că în cursul dimineţii a nins abundent.
Circulaţia pe DN 13B, între Gheorgheni şi Praid, în zona vârfului Bucin, şi pe DN 15 se desfăşoară cu dificultate ca urmare a ninsorilor care cad neîncetat de aproximativ 24 de ore.
Stratul de zăpadă a ajuns în Pasul Bucin la 40 de cm, în vreme ce pe drumuri sunt 4 cm de zăpadă frământată, tratată cu antiderapant.
Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat, pentru AGERPRES, că ieri noapte au început să cadă pe carosabil mai mulţi brazi care se rup sub greutatea zăpezii
Aceeaşi situaţie se înregistrează şi pe DN 15, între Topliţa şi Borsec, unde stratul de zăpadă, de pe şosea este de 4 cm, iar în afara carosabilului de 30 de cm.
În condiţii de iarnă se circulă şi pe DN 12 C, între Gheorgheni şi Lacu Roşu, pe DN 12, între Izvoru Mureşului şi Gheorgheni, şi pe DN 13 A, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc.
Între timp,meteorologii au emis o atenţionare cu cod galben pentru viscol şi ninsori pentru zonele din vestul, nordul şi centrul ţării, valabilă până duminică, la ora 18:00. În aceste judeţe, vremea se va răci accentuat, vor fi precipitaţii pe arii extinse, iar la munte va ninge viscolit.
De sâmbătă dimineaţă, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare vor fi şi în zonele mai joase, la început în cele din vest, centru şi nord, apoi trecător şi în est.
Sursa: Rador

22.11.2008

Persoanele care nu se vaccinează împotriva gripei pot costa statul până la două mii de euro pe zi în cazul în care se înbolnăvesc.

Potrivit specialiştilor,costurile pentru cei care se internează din cauza gripei variază între 13 şi 50 de euro pe zi, dar în unele cazuri pot ajunge chiar la sume mult mai mari, între 600 şi 2.000 de euro pe zi.
Din acest motiv, specialiştii recomandă vaccinarea antigripală.
Cei mai expuşi riscului de înbolnăvire sunt copiii şi bătrânii. În ultima perioadă, în România s-au înregistrat trei cazuri de gripă.
Sursa :Realitatea

22.11.2008

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa au vizitat sâmbătă salina Praid din judeţul Harghita.

Şeful statului a subliniat că e nevoie de o publicitate intensă pentru obiectivele turistice pe care le are România, printre care se numără şi cel de la Praid.
Conducerea salinei i-a prezentat preşedintelui planurile abatajului, subliniind că zăcământul de sare existent aici ar ajunge pentru alimentarea întregii Europe în următorii 400 de ani.
Anterior, Traian Băsescu a vizitat combinatul Azomureş din Târgu Mureş, unde a declarat că marile companii trebuie sprijinite pentru a-şi menţine piaţa, în condiţiile în care există diminuări ale producţiei cauzate de faptul că piaţa externă nu mai funcţionează.
Sursa: Rador
22.11.2008

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă la Sibiu că PSD reprezintă \"trecutul României şi stagnarea\" şi ar trebui să \"rămână dincolo de butoanele puterii\".

Boc l-a atacat pe liderul PSD, Mircea Geoană, pentru declaraţiile pe care le-a făcut în ultimul timp, în care cere schimbarea.
Preşedintele PDL a spus că PSD a creat baronii locali, a însemnat corupţie şi le-a cerut românilor să voteze "raţional" în 30 noiembrie pentru a nu mai permite reprezentanţilor PSD să ajungă la putere
Sursa: Mediafax
22.11.2008

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat vineri că formaţiunea sa a respins categoric propunerea înaintată de PDL, potrivit căreia PSD ar urma să intre pe locul doi într-un guvern PDL, în schimbul unor ministere şi a unui candidat de faţadă la prezidenţiale.

Geoană a precizat că această propunere a fost făcută prin intermediul unor lideri PDL şi nu a fost adresată lui, personal, ci altor lideri PSD.
Preşedintele PSD nu a dorit să nominalizeze persoanele la care se referă, el limitându-se să precizeze doar că este vorba despre persoane importante din PDL şi că Traian Băsescu nu este străin de aceste discuţii.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat vineri dimineaţă, în cadrul unui miting electoral desfăşurat la Dorohoi, că Traian Băsescu trimite "emisari" la partide, inclusiv la PSD, pentru a le propune să formeze un guvern condus de PD-L.
Sursa: Mediafax
22.11.2008

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a propus, sâmbătă partidelor politice şi parlamentarilor care vor intra în viitorul Legislativ să accepte îngheţarea salariilor şi pensiilor parlamentarilor pe următorii doi ani, începând cu 1 ianuarie 2009.

Geoană a precizat că aceasta propunere are drept scop lansarea unui semnal de limitare a cheltuielilor în perioada crizei financiare.
El a precizat că, pe lângă îngheţarea salariilor şi pensiilor parlamentarilor pe următorii doi ani, începând cu 1 ianuarie 2009, mai propune şi limitarea gratutăţii la transportul aerian sau feroviar al parlamentarilor strict pe ruta colegiu-Bucureşti.
Liderul PSD a arătat, de asemenea, că viitorul Guvern şi viitorul Parlament trebuie să dea un semnal de austeritate a cheltuirii banului public şi un exemplu de reducere dramatică a cheltuielilor administrative neesenţiale, respectiv cele nelegate de investiţiile de capital.
Sursa: Mediafax

Alegeţi altă dată din arhivă:


_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European