Mures Info
Mures InfoPublicitateFeedbackGuesbookContact
MuresInfo

Servicii de urgenta - Pompieri Istoric

 

Istoric

 

MuresInfo
MuresInfo
MuresInfo
Protectia consumatorilor  
Salvare  
SMURD  
Pompieri  
Politia  

Cautare


Vă recomandăm
» Model CV, scrisoare intentie model
» Locuri de munca


Scurt istoric al Grupului de Pompieri "Horea" al judeţului Mureş

Primele formaţiuni de pompieri voluntari pe teritoriul actual al judeţului Mureş apar în secolul al XVIII-lea în localităţile Tg.-Mureş, Târnăveni, Sighişoara, Reghin, Sovata, Ernei şi altele în baza regulamentului elaborat în anul 1788 de împăratul Iosif al II-lea.

După desăvârşirea Statului Naţional Unitar Român, în temeiul Legii pentru Organizarea Pompierilor din 04.04.1936 iau fiinţă Secţiile de pompieri Tg.-Mureş şi Sighişoara la data de 01.04.1937 iar în anul 1946 Secţiile de pompieri Reghin şi Târnăveni, urmate de Secţia Sovata în anul 1947.

Aceste secţii de pompieri se transformă în Companii de pompieri în anul 1957 la Târnăveni iar în anul 1958 la Reghin. Secţia Sovata a fost desfiinţată în anul 1964.

Grupul de pompieri al judeţului Mureş, cu misiuni specifice de prevenire şi stingere a incendiilor a luat fiinţă în data de 01.07.1953 sub denumirea de "Serviciul Regional de Pompieri" având subunităţi la Tg.-Mureş, Reghin, Sovata, Gheorgheni, Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc, Tg.-Secuiesc şi Sf.Gheorghe, cu un efectiv total de 43 ofiţeri, 70 subofiţeri, 8 sergenţi reangajaţi şi 270 militari în termen. Primul comandant a fost căpitanul Voiculescu Stelian care, în acelaşi an predă comanda maiorului Rotaru Ludovic, care trece în rezervă în anul 1976 cu gradul de colonel. La comandă a fost numit Lt. Col. Mâtcă Dominic până în anul 1983 când comanda a fost preluată de mr.ing. Micu Liviu care îndeplineşte această funcţie şi în prezent având gradul de colonel.

În urma reorganizării administrativ teritoriale din anul 1968 unitatea primeşte denumirea de Grupul de pompieri al judeţului Mureş având în componenţă Companiile de pompieri Tg.-Mureş, Târnăveni, Reghin şi Sighişoara.

În anul 1997 sub numele de Grupul de pompieri "Horea" al judeţului Mureş cu un efectiv de 32 de ofiţeri, 10 maiştri militari, 87 subofiţeri, 4 angajaţi civili şi 389 gradaţi şi soldaţi, unitatea primeşte la 12 aprilie, într-un cadru festiv organizat în Piaţa Revoluţiei, Drapelul de Luptă - cel mai înalt simbol al onoarei militare.

În anul 1991 s-a înfiinţat în cadrul unităţii Staţia pilot de medicină de urgenţă şi reanimare care din aprilie 1994 s-a constituit în subunitate numită "Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare" (SMUR) ulterior primind denumirea actuală de "Staţia de Intervenţie pentru Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Descarcerare" (SIAMUD).

Din anul 1998 Companiile de pompieri îşi schimbă denumirea în Detaşament Tg.-Mureş, Secţie la Târnăveni şi Sighişoara, Staţie la Reghin şi Sărmaşu iar Garda de Intervenţie Miercurea-Nirajului ca parte componentă a Detaşamentului Tg.-Mureş.

Inapoi

_

Termeni de utilizare | |Despre MuresInfo | Parteneri MuresInfo | MuresInfo

Realizare & Copyright © 2002 - 2021 Mediafamily & MuresInfo
Anunturi online
Vizitorii au cautat pe pagina:
flash-onlinero, inchiriei garsioniere targu mures langa spital, tpwwwgooglecomurlsat, tpswwwgooglero, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila cu intarsie miraj, vanzare mobila cu intarsie miraj, cachevpppryi5e9ojterapielasermuresinforoflashflashphpnumber_id338category_id9cmdshow_cctirgu_mures vanzare mobila cu intarsie camera de zi miraj, tpwwwgooglecomsearch, tpwwwgooglecomsearch, flash online anunturi, cachewllx_cyqgy0jmodul5muresinforoflashflashphpnumber_id312category_id9cmdshow_ccmica_publicitate vanzare mobila camera de zi miraj, vanzare mobila camera de zi miraj -hotel -cazare, cv european format wordpad, tpwgooglewmuresinforoguestbookguestbookphpeintragen1personalitatiguestbookphp, suciu daniel mures remat, chirie mures flash, horoscop romanesc, chirii mures flash, tpswwwgooglecom, cv model, model cv europass completat in romana, cum se prepara apa de parfum, tpwwwgooglecomsearch, flash publicitate, radio son reghin anunturi mica publicitate

Curriculum Vitae, Model CV, Model scrisoare de intentie, Model CV European